Vită Asiatică

Processed with VSCOcam with e1 preset

Nu, nu, nu. Nu e vorba de nici o rețetă cu vită asiatică. Ci vaca de mine s-a prezentat la deschiderea unui restaurant asiatic all you can eat și a mâncat până n-a mai putut.

Când aud de locuri unde poți să mănânci cât vrei, mi se învârt cornițele de bucurie și leșin de plăcere. Și mai ales dacă ai de unde să alegi, că vorba cuiva, să tot bagi ceafă, ceafă, ceafă, parcă nu merge.

Așa că am ajuns la Restaurant Asiatic, pe lângă mall Vitan, să văd cu ce-o să mă delectez. Am văzut covor roșu la intrare, așa că mi-am ridicat nasul pe sus și am intrat ca o lady cunoscătoare. M-au trădat mațele când au început să ghiorăie, căci mi-era o fomică de nedescris.

Și ăsta era locul perfect. Dacă ajungeam până în ora 15:00 aș fi plătit 29 de lei și puteam să mănânc până la epuizare tot ce găseam la bufetul din dotare. Dar după ora 17:00 când am popsit și eu, tariful urcă până la 69 de lei, dar asta pentru că se mai deschide un al doilea bufet și mai vine și un bucătar care manevrează cuțitele ca Cichi Cean și-ți gătește pe loc în fața ta. Așa că stomăcelul meu a zâmbit la interior și am trecut la treabă.

Tot ce trebuie să faci e să-ți iei o farfurie și să dai ocoale bufetului și să-ți pui din fiecare cât vrei tu. Și ai foarte multe opțiuni chiar dacă ești vegetarian și nu-ți place să mănânci văcuțe ca mine. Ce m-a oprit la un moment dat să nu-mi mai pun în farfurie până la refuz, a fost semnul de mai jos:

Processed with VSCOcam with e1 preset

Și au dreptate. Ideea e că te poți duce la masă, razi tot din farfurie și apoi dacă îți mai e foame (cum e cazul meu de obicei) te ridici și te duci iar cu farfuria la bufet să faci un refill pe cinste. Pentru că altfel, n-are rost să irosești mâncare aiurea. E acolo pentru tine și nu dispare și nici nu se termină.

Locul e foarte încăpător și îți găsești loc destul la o masă, canapea sau separeu. Dacă vrei s-o arzi exclusivist cum face o vacă respectabilă ca mine, ai posibilitatea să iei masa cu minim 6 prieteni într-o cameră doar a ta, unde ai și un chelner care vine și te servește doar pe tine. Asta pentru suma de 100 de lei de persoană. Dacă ai rangul de regină, poți plăti 200 de lei și mergi direct la salonul de VIP unde după ce bagi ca vaca în tine, poți cânta la karaoke. Ciudați asiaticii ăștia, mie-mi vine să leșin pe canapea după ce mănânc, iar ei au chef de cântat. Dar fiecare cu plăcerile lui.

Cum e mâncarea? Bună, gustoasă, o experiență de încercat. Nu prea am păpat asiatic până acum, dar am ras tot din farfurie. Nu e ceva Mișlen, dar ideea unui all you can eat (care cred că e cam prima oară la noi) e ideală și merită de luat un prânz aici. Ai tot felul de sălățici, orezării, niște ciuperci și fructe ciudate pe care nu le găsești la noi și-ți zic că o să te întorci cu farfuria de vreo două ori. Ah, și să nu pierdeți din vedere frigiderul cu dulciuri din spatele bufetului. Nu știu de ce l-au ascuns acolo, credeau că nu-l văd, sau ce? 🙂

Puncte minus? Păi în afară de locație, nu prea am văzut. Adică nu prea am treabă prin Vitan, deși pe cei din zonă clar îi va mulțumi. Deși cred că genul ăsta de restaurant ar avea un succes enorm în Pipera, la amicii mei corporatiști.

Pfoai, iar mi s-a făcut foame!

Processed with VSCOcam with e1 preset

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *