Vaca Verde la Anonimul 2014

IMG_20140812_210015

Ea este Alexandra Lungu și am vrut să-mi fac neapărat o poză cu ea. Știți de ce? Pentru că la doar 11 ani a jucat într-un film cu Monica Bellucci și a fost aleasă din peste 2000 de participante la casting! Film pe care l-am văzut împreună aseară la Festivalul Internațional de Film Independent Anonimul.

Festivalul se mută doar anul ăsta din Deltă și se ține la Arena Verde Stop, acolo unde într-o vreme se dădeau concerte faine până s-au speriat băbuțele din blocurile de vis-a-vis de zgomot (le înțeleg, că nici eu nu stau bine cu zgomotul) și s-a închis. Acum, locul este redeschis și arată atât de fain încât nu zici că ești în București. Poți să te așezi pe băncuțe, scaune colorate, pufi sau direct pe iarbă, să te bucuri de standurile de papa și băutură (e vreo 5 lei jetonu), am văzut că și Acuarela a venit special pentru acest festival și să stai apoi ca vaca și să te uiți la filme și scurt metraje. Pe moca, pentru că intrarea la Arena Verde Stop este gratuită.

Totul se desfășoară în fiecare zi (până duminică 17 august) începând cu ora 18.00, adică imediat după birou pentru că e aproape de Pipera, iar de la ora 20.00 vor fi concerte în fiecare zi (apropo, duminică e Gojira!) și de la ora 21.00 încep proiecțiile de filme și scurt metraje și țiiiin hăt până pe la ora unu noaptea.

Dacă sunteți prea departe de zonă, puteți merge azi în Piața Unirii, unde va fi o proiecție specială pe Dâmbovița de la ora 20.30, iar voi puteți să vă urcați în lotci și să vedeți niște scurt metraje direct de pe apă. Ce tare e, nu-i așa? Mie deja îmi vine să mă bălăcesc!

Pentru conservatori există cinema Studio și începând de joi de la ora 15.00 puteți vedea filmele și scurt-metrajele din cadrul Festivalului. Duminică e un film cu Marion Cotillard doar la Studio de la ora 20.00, în regia lui James Gray. Eu n-aș pierde nici o ocazie s-o văd pe Marion. Iar la Arena Verde Stop, tot de la ora 20.00, va avea loc Gala de Închidere a Festivalului, iar apoi va urma filmul A Most Wanted Man în regia lui Anton Corbijn. Știți cine e Anton? Anton este responsabil pentru majoritatea videoclipurilor și fotografiilor făcute formației Depeche Mode și credeți-mă că face niște lucruri uimitoare. Așa că nici asta nu e de pierdut! Filmul începe pe la 21.45.

Hai că v-am făcut program până la sfârșitul săptămânii! Ah, și apropo! Puteți închiria gratuit biciclete ca să vă plimbați între locațiile festivalului! Da, da! Vedeți mai jos!

Gata? Ați înțeles ce-aveți de făcut? Bun, căci poate ne facem niște poze înainte de începerea filmelor! Iar programul în întregime îl aveți aici!

Vă pupă vaca!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *