Vaca Verde cu trenul Hyperion de la Softrans

01

Ceea ce vedeți în această imagine nu este trucat. Dacă nu știați, Vaca de mine se poate infliltra foarte ușor acolo unde vrea, în pofida faptului că sunt grasă. Iar eu de mică mă holbam cu coarnele în sus la trenurile care treceau pe lângă mine și mi-am dorit întotdeauna să conduc un tren.

Iată că am ajuns să fac și asta. Am mers weekend-ul trecut la mare cu noul tren Hyperion de la Softrans și pot să vă zic că o să mă folosesc de el cât mai mult de-acum înainte. Și văzând cât sunt de drăguță, m-au lăsat chiar și în cabină ca să văd cât de ușor se conduc aceste trenuri.

Eu zic să vă lăsați mașinile acasă și să nu vă mai plângeți că faceți picnic pe autostradă. E numa 40 de lei biletul de la București la Constanța și face mai puțin de două ore. Tot ce trebuie să faceți e să intrați aici și să vă rezervați un bilet (dacă vrei să mergi cu fața vezi că arată pe site forma scaunelor iar către Constanța pleacă de obicei cu vagonul 1 iar la întoarcere cu vagonul 4). De plătit vei plăti direct în tren. Rezervarea online o faci doar ca să-ți asiguri un loc în tren, altfel poți să te duci direct în speranța că vei prinde un loc liber. Biletul tot 40 de lei costă și nu există reduceri, pile, oferte, etc. Prețul în sine e o ofertă.

În tren vei da de aer condiționat, dar d-ăla de calitate, adică nu d-ăla de te bate direct în cap. Apoi dacă fugi ca vaca pe peron să nu pierzi trenul (mai ales că personalul CFR se face că habar n-are de la ce linie pleacă Hyperion, asta pentru că nu e trenul lor și nici nu l-am găsit pe tabela de plecări/sosiri) poți să stai linișit. În tren găsești un tonomat de cafea și un altul cu sucuri și cornulețe cu cioco. Asta ca să nu mori de foame doo ore.

0203

Apoi dacă n-ai nici somn și nici o carte la tine poți să stai pe Wi-Fi-ul gratuit din tren. Disponibilitatea lui depinde foarte mult de semnalul provider-ului de internet (iar spre drumul spre mare nu mai e nici o surpriză pentru nimeni că sunt zone foarte mari unde nu e pic de semnal). Dar eu m-am folosit de internet să-mi verific fanii de pe Instagram fără mari probleme.

Am plecat pe la 9 și 20 din București și am ajuns în Constanța pe la 11 și 10. Singurul loc unde s-a condus mai încet a fost pe podul de la Cernavodă (că stă să cadă, nu de alta), dar în rest Hyperion claxonează mai tot timpul, nu de alta dar niciodată un tren n-a mers cu 160 la oră pe căile noastre ferate. Lumea nu e obișnuită :))

La întoarcere am plecat la 2.40 după masă și am ajuns în București la 5 fără un sfert. Face un pic mai mult la întoarcere, probabil șinele se topesc la viteza asta. Dar toate ca toate mi se pare cea mai bună variantă de a merge la mare cu costuri minime. 80 de lei dus întors! Dar hai să vă spun și punctele slabe (dacă sunt).

Trenul arată ca o rachetă colorată pe placul tuturor. Asta ca să nu se mai deranjeze nimeni să-l umple de graffiti. Iar când intri zici că tocmai ai urcat la bordul stației spațiale internaționale. Arată superb, e foarte curat (chiar și la baie) și asta cred că-i face și pe oameni să fie mai civilizați. Dar totuși cineva a fost trimis să cumpere tapițeria pentru scaune. Eh, persoana aia cred că n-a băut lăptic când era mic, nu de alta dar a luat o combinație de bej/crem cu vișiniu. N-are nici cea mai mică legătură cu trenulețul ăsta superb. Dar vă dați seama că ăsta e cel mai mare defect al lui!?!

Ar mai fi unul dar nu cred că ține de trenuleț. Cursa de întoarcere pleacă din Constanța la 2.40 ceea ce e prea devreme dacă îți vine vreodată ideea de a merge într-o zi până la mare și înapoi. Probabil că n-au primit culoar din partea CFR. Habar n-am. Dacă trenul ăsta ar fi plecat după ora 6 (ca să ajungă ok și în Craiova) ar fi fost perfecțiunea întruchipată. Asta pentru că s-ar fi conturat cel mai ieftin mod prin care poți să faci o baie în mare.

Pleci la 9 din Gară și plătești 40 de lei până în Constanța. Acolo mai dai 3 lei pe un bilet RATC dus întors până la plajă (poți cumpăra bilet din autobuz cu SMS). Cică ai Wi-Fi și în autobuz dar nu mere. Ajungi pe plajă pe la un 11.45, ți-ai pus prospul și te-ai și aruncat ca vaca în mare. Mai dai vreo 20 de lei pe apă și papa (dacă ești chibzuit) și la întoarcere încă 40 pe biletul de tren. Ai putea să faci o baie în mare cu 100 de lei într-o singură zi.

Partea și mai tristă e că aceste curse zilnice sunt până pe 13 Septembrie 2014. După aia om mai vedea ce se întâmplă și dacă prețul rămâne la fel. Până una alta eu zic să încercați varianta asta, căci merită din plin!

04

One thought on “Vaca Verde cu trenul Hyperion de la Softrans”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *