Vaca Verde conduce BMWi3

IMG_20141010_185825

Pfoai, deci azi am condus o navă spațială. Adică doar spațiul din jurul meu se auzea! Și cred că sunt prima vacă din lume care conduce noul BMWi3, o mașinuță cu un motor 100% electric care nu poluează de nici o culoare. Asta pentru că au zis unii că dacă trag un vânt se face ditamai gaura în stratul de ozon. Și din cauza asta, BMW a creat o mașinuță special pentru mine. După cum bine vedeți, mi-au făcut un loc special la bord, de unde pot să văd mai bine.

Noul i3 e o mașină care zvâcnește mai tare decât orice altă căruță cu care m-am plimbat până acum. Și o face așa de silențios că mai că-ți vine să claxonezi câinii de pe stradă ca să-i sperii :))

Are o autonomie de 130 de km!!! Am mai fost eu cu o hibridă al cărui motor electric murea după vreo 3 km și pentru asta trebuia să mă târâi ca o râmă cu 35 la oră. Dar nu și cu i3-ul care n-are nici o jenă, se înfige și se strecoară foarte bine. E perfectă pentru orașele aglomerate care nu mai suportă atâta poluare. Căci dacă vreți viteză și sportivitate, știți bine că BMW vă oferă o serie de M&M-uri delicioase! Dar locul lor nu e în oraș.

Pe lângă toate astea, design-ul este cel al unei nave spațiale. Accentul de lumină albastră întâlnit atât la interior, cât și la praguri sau grila față, îmi amintește de filmele SF. Și nu doar design-ul este SF. Poți să verifici statusul bateriei direct de pe telefon și să vezi câtă autonomie mai ai, iar harta îți arată range-ul maxim pe care îl poți parcurge. Dacă toate astea nu v-au atras, atunci uitați-vă cum se deschid ușile! 🙂

Loading

Azi m-am plimbat cu noul #BMWi3, o mașină cu motor 100% electric. Adică eu poluez mai mult dacă trag un vânt. :))

View on Instagram


Din păcate i3-ul încă nu se comercializează în România (poate de la anul), dar service-urile BMW din România oferă asistență în caz de nevoie (adică dacă se nimerește cineva cu un i3 în România). Motivul? E simplu. Nu există încă infrastructura necesară mașinilor electrice. Și poate nici cultura eco întipărită în mințile oamenilor. Dar o să trag eu de voi, nu de alta, dar vreau să trag vânturi și-mi ajunge cât poluați voi cu căruțele voastre.

Asta nu înseamnă că dacă nu ai parte de i3, nu ai parte de tehnologie SF. Pe celelalte modele dai de o sumedenie de opțiuni care îți fac viața mai ușoară sau dacă vrei pur și simplu să-ți transformi mașina într-o navetă spațială. De exemplu, poți să-ți activezi opțiunea de night vision, iar mașina îți va spune când o vită ca mine traversează strada în miez de noapte. Mai mult de-atât proiectoarele se vor aprinde și vor arunca un fascicol de lumină fix pe vițică, să-ți fie ție mai ușor s-o ocolești. Poți să mergi de-acum și cu faza mare fără să te mai stresezi s-o oprești când vine cineva din contra sens. De asta se ocupă fiecare far în parte. Când simte că vine cineva, își schimbă direcția și se acoperă cu o cortină fix cât să vezi la fel de bine dar să nu-l deranjezi pe cel de pe contrasens.

Cireașa de pe tort o reprezintă sistemul de sunet Bang & Olufsen integrat în mașină care-ți oferă o experiență de-ți cad coarnele pe jos. Singura mașină unde dai volumul la maxim și nu zbârnâie nimic. Pe lângă asta, inginerii B&O s-au chinuit destul de mult să creeze un sistem audio care să mulțumească fiecare pasager din mașină și să nu fi nevoit să stai pe cotieră ca să asculți ceva fain.

Nu vă mai povestesc nimic că deja mi se face dor de i3. Poate îmi face cineva cadou una la un moment dat 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *