Unde să stai în Alba Iulia

Processed with VSCOcam with se3 preset

Dacă se întâmplă să treci prin Alba Iulia și vrei să-ți odihnești copitele în stil regesc, atunci îți recomand eu un hotel bun.

Încearcă Hotel Medieval, chiar în Cetatea Alba Iulia. Nu-ți face probleme, poți să intri cu mașina în Cetate fără să deranjezi pe nimeni și ai o parcare chiar la intrarea în hotel.

Nu e o cazare tocmai ieftină. E vreo 60-70 de euro camera dublă/pe noapte, dar este într-adevăr un loc foarte curat, bine amenajat și întreținut și chiar dacă statuile par a fi cioplite din cretă, locul oferă o senzație autentică încât să mă simt ca o vacă regală.

Camerele sunt mobilate în stil vechi (deși totul e nou), sunt dotate cu cel mai pufos covor din câte mi-a fost dat să calc iar baia te face să te simți ca un adevărat nobil. Știți că mai toate cabinele de duș au uși culisante dar aici ai parte de două uși din sticlă care se deschid din interior către exterior și te fac să te simți ca Regele Franței atunci când le deschizi după duș și pășești pe prosopul alb și pufos de la picioarele tale. Parcă poți să auzi plebea afară, așteptând acest moment glorios.

Paturile sunt pufi și poți dormi neîntors în ele, zgomot chiar n-ai de unde să ai, dar ferestrele într-adevăr pot să devină o problemă dimineața deoarece nu există perdele sau draperii. Dacă s-a întâmplat asta, te poți duce rapid la micul dejun care se prezintă sub formă de bufet (adică bagi ca vaca în tine) și să te bucuri de salonul luxos care nu-ți permite să mănânci ca ultimul purcel din lume, sau să ieși pe terasă și să te bucuri de soarele dimineții. Mâncarea este bună și ușor altfel față de obișnuitul mic dejun întâlnit în majoritatea hotelurilor. M-am simțit ușor privită de angajații îmbrăcați în costume medievale atunci când încercam să-mi îndes vreo 15 ouă ochiuri în farfurie și tot platoul de brânzeturi, dar asta pentru că stau fix lânga masa de bufet. Nu-i nimic, i-am fentat și am băgat un refill imediat cum s-au retras la bucătărie :))

Pentru un weekend (sau mai mult dacă-ți permite bugetul) eu zic că merită să te retragi aici, mai ales că e liniște și ești chiar în Cetate. Te simți un pic mai important decât ceilalți 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *