La Palat, la Buckingham!

IMG_20141116_142715

Am bătut în porțile Buckingham-ului ca vaca până mi-am tocit copitele și nimic. Apoi, când mi-am ridicat privirea și am văzut steagul Marii Britanii fluturând deasupra palatului mi-am dat seama că Regina nu era acasă. Trebuia să fie ridicat steagul regal. Of, și i-am spus că vin s-o vizitez. Dar las că m-am plimbat de n-am avut aer prin Londra și în zilele ce urmează o să vă spun cum și de ce merită să vizitați Londra! Până atunci, doar câteva idei de luat în seamă:

  • Vestita ploaie n-ar trebui să vă sperie. Vine, picură și pleacă. Nu plouă cu săptămânile, ca la noi 🙂
  • În fiecare metrou, barele de susținere sunt colorate în funcție de culoarea tronsonului de călătorie. Asta ca să-ți dai seama dacă te afli în trenul corect sau n-ai avut timp să citește semnele.
  • Nici autobuzele cu etaj nu stau mai prejos. Ca să nu piardă timpul, șoferii de autobuze nu opresc în stație decât dacă le faci semn, sau dacă apeși butonul din autobuz. Astfel, seara când nu e aglomerat, aproape că mergi cu taxiul până la tine acasă 🙂
  • Aici nimeni nu moare de foame. Mai ales dacă ești propriul tău șef și ai o afacere din care câștigi până în 10.000 de lire pe lună, nu plătești taxe.
  • Atunci când își iau zborul pe lumea cealaltă, londonezii preferă să construiască o bancă de lemn și s-o amplaseze într-un parc, pe care scrie ”În Memoria…”. Asta ca să rămână ceva de folos în urma lor și nu doar o cruce mare din piatră pe care rar o vizitează cineva.
  • Second hand-urile au alt scop. Oamenii donează haine sau alte obiecte pe care nu le mai folosesc, acestea sunt curățate, vândute, iar banii obținuți din vânzări sunt donați cercetării diverselor forme de cancer. Asta în cazul în care vedeți magazinele Research Cancer UK.
  • La fel ca în multe alte țări, și aici totul se reciclează. Dar nu doar atât. Nu-ți imagina că după ce-ai terminat untul din cutia de plastic, o arunci pur și simplu în containerul de plastic. Nu, întâi o speli și apoi o arunci la gunoi. Că așa-i frumos și civilizat.

Sunt multe alte lucruri pe care le-am descoperit în peripețiile mele în Londra și de-abia aștept să le împărtășesc cu voi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *