Într-un atelier de pictură

Processed with VSCOcam

Nu mi-am imaginat vreodată că o să ajung în atelierul unui pictor. Și nicidecum în Piatra Neamț. Adică eu mi-am bălăngănit fundul #priNeamt în căutare de obiective turistice dar nu m-am gândit că o să ajung tocmai aici. Și-așa bine o fost cât am stat și m-am holbat ca vaca la niște picturi atât de faine, că la final mai că-mi venea să plec cu ele acasă.

Processed with VSCOcam with a5 preset

Roxana a zis că mă place și că admiră foarte mult ceea ce fac, așa că m-a invitat la atelierului pictorului Ciprian Istrate. Nu-mi mai băgasem copitele până acum într-un atelier de pictură și eram un pic timidă dar m-am liniștit imediat căci am dat peste o atmosferă foarte plăcută și oameni calzi și primitori. Bine, era cald căci mai erau vreo 60 de bloggeri curioși pe lângă mine. Dar Ciprian este un tip foarte fain și nu trebuie decât să te uiți în ochii lui ca apoi să-l regăsești în picturile sale.

Processed with VSCOcam with c1 preset

Pe lângă pictura religioasă (el fiind chiar și un restaurator al picturilor bisericești), am găsit multe lucrări moderne (chiar dacă unele rămân pe tematica religioasă), lucrări care au o poveste în spate și odată ce o cunoști, te îndrăgostești de ele. Și chiar dacă nu cunoști povestea din spatele unei lucrări semnate de Ciprian, lucrul care m-a oprit din rumegat a fost modul în care pictează ochii personajelor sale. Sunt plini de emoție și povești și de multe ori ajung să te hipnotizeze într-o oarecare măsură. Bine, pe mine poți să mă hipnotizezi și cu un pahar de lapte cald dar vă invit să intrați pe pagina lui de facebook să vă convingeți singuri, și de ce nu, dacă treceți prin Piatra Neamț sunt sigur că vă va servi cu un ceai cald și o să stea cu voi la o vorbă bună, dacă vreți să-i treceți pragul atelierului.

5-11 septembrie 2014. Tot ce-a fost de văzut #priNeamt – ediția a III-a a celui mai important eveniment dedicat promovării în mediul online a unui județ din România. Află mai multe detalii pe http://goo.gl/Lw8mzy Organizator: Eventur Bucharest. Powered by Petrom Romania. Parteneri principali: Autoritatea Națională pentru TurismConsiliul Județean NeamțPrimăria Piatra NeamțHotel Bistrița din DurăuBlue Air și Autoboca Rent-a-car.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *